Turkish Airlines vliegt 50 jaar naar Amsterdam

Het is precies 50 jaar geleden dat de Turkse vliegmaatschappij Turkish Airlines zijn eerste vlucht naar Amsterdam startte. Om daarbij stil te staan is dat woensdagavond in “The Garden of Amsterdam” gevierd.

Tijdens de viering waren ook de Turkse ambassadeur Sadik Arsla, Consul-generaal Togan Oral en Zafer Ates aanwezig.

Turkish Airlines vloog voor het eerst op 4 juni 1965 naar Amsterdam. Het aantal vluchten per week waren toen twee. Ter vergelijking: vorig jaar vervoerde Turkish Airlines alleen al vanuit Amsterdam zo’n 522 duizend passagiers.

De Turkse vliegtuigmaatschappij is een van de grotere wereldspelers op de markt. Turkish Airlines heeft in totaal 277 vliegtuigen en vliegt naar 274 verschillende bestemmingen. Jaarlijks vervoert Turkish Airlines in totaal bijna 55 miljoen passagiers.

04-06-2015

 

 klik om video af te sprelen