Turks-Nederlandse studenten kiezen voor de AK-partij

Iets meer dan de helft van de Turks-Nederlandse studenten hebben tijdens de parlementsverkiezingen van Turkije gestemd op de regerende AK-Partij van Ahmet Davutoǧlu. Dat blijkt uit een onderzoek van de Turkse studentenvereniging Anatolia. Vanwege de verkiezingen in Turkije mochten de Turkse Nederlanders vorige week al naar de stembus. In Turkije zelf gaat men op 7 juni stemmen.

Aan het onderzoek van de studentenvereniging hebben ruim 250 Turks-Nederlandse studenten meegedaan. De studenten is gevraagd op welke partij zij hebben gestemd. Van de groep studenten die wél heeft gestemd, heeft de grote meerderheid gekozen voor de AKP met 51%. De opvolger is MHP met 22% procent van de stemmen. CHP, HDP en SP kregen respectievelijk 14%, 8% en 3% van de stemmen.

Het is nu nog de vraag of de AKP de 330 zetels zal verkrijgen die ze voor ogen hebben en of HDP de kiesdrempel van 10% zal behalen. Het zal erom spannen.

05-06-2015