’EU-fractie met PVV in de maak’

De Partij voor de Vrijheid (PVV) staat op het punt genoeg partijen en leden aan zich te binden om in het Europees Parlement (EP) een fractie te kunnen vormen. Dat zeggen bronnen vrijdag tegen persbureau ANP.

Op dit moment werkt de PVV in het EP samen met het Franse Front National van Marine Le Pen, de Oostenrijkse FPÖ, de Italiaanse Lega Nord en het Belgische Vlaams Belang. Samen zijn zij goed voor 37 Europarlementariërs. Maar om een fractie te vormen moeten er minimaal 25 leden uit zeven EU-landen zijn.

PVV-leider Geert Wilders zei tegen het ANP: ,,We zijn er bijna”. Maar meer details over welke partijen en leden zich bij de vijf partijen willen aansluiten wilde hij niet kwijt. Er is wel kans op een persconferentie dinsdag in Brussel, zei Wilders.

Het vormen van een officiële fractie biedt meer financiële steun en meer invloed in het Europees Parlement.

2015-06-12