Categories Nieuws Artikelen

’Bedenkelijke opvatting democratie bij Rutte’

Premier Mark Rutte spreidt een ,,bedenkelijke opvatting over de democratie” ten toon als hij het belastingplan niet openbaar wil maken in de Kamer omdat het dan door de oppositie verscheurd zou worden. CDA-leider Sybrand Buma zei dat zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

,,De openbaarheid verscheurt niet, maar toetst”, zei Buma. Hij wil niet in achterkamertjes onderhandelen met het kabinet over de hervorming van het belastingstelsel.

Buma zei dat hij niet in de oppositie zit om kabinetsplannen ,,af te fakkelen” maar er serieus naar wil kijken. Lastenverlichting voor burgers is voor de CDA-leider een van de belangrijkste punten waarop hij de kabinetsplannen wil toetsen.,,Dat is een normale gang van zaken in een democratie en daar zal het CDA zich bij het belastingplan aan houden.”

2015-06-14