Zeer lage verwachtingen over deal Griekenland

De verwachtingen over een akkoord tussen Griekenland en zijn geldschieters zijn laaggespannen in Brussel. Verschillende ministers van Financiën van eurolanden denken er niet maandag uit te komen.

,,Ik heb zeer lage verwachtingen voor vandaag. Ik zie verwacht geen doorbraak”, zei de Finse minister Alexander Stub voorafgaand aan overleg met zijn collega-ministers (in de eurogroep). Zijn Ierse collega Micheal Noonan was ook somber. Ondanks het feit dat de Grieken voorstellen hebben ingediend, denkt hij dat er een extra overleg op donderdag aanstaande nodig zal zijn. ,,Er was vannacht veel onduidelijkheid over de voorstellen, of de Grieken wel de goede hadden gestuurd, en hierdoor is er geen goede voorbereiding geweest.”’

Ook de Duitse minister Wolfgang Schäuble was zeer kritisch. ,,Ik heb nog geen nieuwe voorstellen gezien. Ik zie niet hoe wij fatsoenlijk de eurotop van leiders kunnen voorbereiden zonder serieuze voorstellen.”

MAANDAG 22 JUNI 2015