Euro zakt flink terug

De waarde van de euro ten opzichte van de dollar en de Turkse Lira is dinsdag stevig gedaald. Na het enthousiasme over een mogelijke deal tussen de eurolanden en Griekenland, die maandag voor een stijging zorgde, lijken beleggers zich weer te richten op het uiteenlopende monetaire beleid in de eurozone en de Verenigde Staten.

De euro was dinsdagmiddag 1,1195 dollar waard, tegen 1,1388 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag. Ten opzichte van de Turkse Lira is de euro dinsdagmiddag 2,99 waard. 

De euro verliest al ruim een jaar aan waarde ten opzichte van de dollar. Die ontwikkeling hangt onder meer samen met het vooruitzicht dat de rente in de Verenigde Staten in de komende maanden waarschijnlijk wordt verhoogd, terwijl de Europese Centrale Bank (ECB) juist zijn stimuleringsbeleid verder doorzet. Dit maakt de dollar aantrekkelijker voor beleggers dan de euro.

DINSDAG 23 JUNI 2015