Geen boete bij vergissing nieuwe regels WW

Mensen met een WW-uitkering hoeven geen boete te betalen als ze een fout maken met het opgeven van hun bijverdiensten. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) zei dat dinsdag in het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Vanaf 1 juli mogen uitkeringsgerechtigden van hun bijverdienen 30 procent houden. Die bijverdiensten moeten ze alleen wel maandelijks opgeven op de website van uitkeringsinstantie UWV, ook als ze geen cent hebben verdiend. De verwachting is dat daarmee de eerste maand nog veel fout zal gaan. Het UWV heeft honderd extra mensen klaar staan om te helpen.

Volgens Asscher worden fouten of vergissingen niet afgestraft en zal het systeem snel wennen. Fouten worden de maand erna verrekend. Wie niks invult krijgt zijn uitkering drie tot tien dagen later.

DINSDAG 23 JUNI 2015