Categories Nieuws Artikelen

‘Trajectcontroles in heel Nederland invoeren’

De Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers (LOV) wil dat er overal in Nederland trajectcontroles worden ingesteld. Daarnaast moeten flitspalen juist worden afgebouwd, omdat die botsingen en filevorming in de hand werken. Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

Het flitsbeleid en de radio-waarschuwingen voor flitsmomenten zijn volgens de LOV een doorn in het oog van verkeersorganisaties. Automobilisten zouden slechts bij waarschuwingen dat er geflitst wordt, ter plekke even de voet van het gaspedaal halen.

Het gevolg is dat er files en ongelukken ontstaan. ,,Daardoor gaan de borden boven de weg signaleren dat er filevorming is, waardoor nog langzamer gereden gaat worden en files groter worden”, stelt de organisatie.

WOENSDAG 24 JUNI 2015