Categories Nieuws Artikelen

Hof houdt zaak Badr Hari aan

Het gerechtshof in Amsterdam heeft de behandeling van het hoger beroep in de zaak tegen kickbokser Badr Hari (30) woensdag aangehouden op verzoek van zijn advocaat Bénédicte Ficq. Aanleiding zijn ,,trieste” en ,,delicate” ontwikkelingen rond de persoon van Hari. Hari was woensdag wel aanwezig op de zitting.

Wat de precieze redenen zijn, werd woensdag niet duidelijk. Ficq lichtte de ontwikkelingen rond haar cliënt – met instemming van het Openbaar Ministerie (OM) – achter gesloten deuren toe. Aansluitend wilde zij alleen kwijt dat er sprake is van ,,acute, zeer zwaarwegende familieomstandigheden”. Ze verzocht de media om respect voor de privacy van haar cliënt.

De beroepszaak tegen Hari wordt op zijn vroegst komend najaar voortgezet. Ook de zaak tegen zijn medeverdachte Ferhat Y. is aangehouden. Het hof weigerde het verzoek van diens advocaat Marijn Zuketto in te willigen om de zaak af te splitsen van die van Badr Hari.

Koen Everink

Vechtsporter Hari werd begin vorig jaar vanwege een reeks geweldsmisdrijven in Amsterdam veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Zowel Hari als het OM ging tegen de uitspraak in beroep. Het OM had vier jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. Ferhat Y. werd vrijgesproken door de rechtbank.

Y. zou een rol hebben gespeeld bij de zware mishandeling van zakenman Koen Everink, drie jaar geleden in een skybox in de Amsterdam ArenA tijdens het Sensation White-festival. Ter voorbereiding op de inhoudelijke behandeling bezochten leden van het hof, Everink en de advocaten van Hari en Ferhat Y. eerder deze maand de bewuste skybox voor een schouw. Everink was woensdag niet aanwezig bij de aanvang van de beroepszaak.

24 JUNI 2015 (ANP)