Hagenaar vast voor bedreiging en plundering

Een 27-jarige man uit Den Haag is vrijdag aangehouden omdat hij op social media een agent zou hebben bedreigd. Ook wordt hij ervan verdacht dat hij maandagnacht tijdens de rellen in de Haagse Schilderswijk een Albert Heijn-filiaal heeft geplunderd, meldde de politie.

Al vier nachten op rij is het onrustig in de Haagse wijk. Donderdagavond en -nacht werden ruim tweehonderd mensen opgepakt, een groot deel tijdens rellen op het Hobbemaplein.

,,Meerdere agenten worden al dagen ernstig bedreigd, onder meer op social media. De impact hiervan is enorm op henzelf, hoe ze hun werk kunnen doen, maar ook op hun gezinnen”, aldus politiechef Paul van Musscher. Hij zegt er alles aan te doen om de daders op te sporen.

Van Musscher zei afgelopen week dat het overlijden van Mitch Henriquez ook bij zijn politiekorps hard is aangekomen. Uit het sectierapport blijkt dat zuurstoftekort, vermoedelijk door hardhandig optreden van agenten, de doodsoorzaak is.

03 JULI 2015 Door: ANP/Demet TV