Meer telefoontjes bij ANWB Alarmcentrale

 

De telefoontjes van gestrande vakantiegangers stromen binnen bij de ANWB Alarmcentrale. Het zijn er nu al meer dan vorig jaar in dezelfde periode, laat de woordvoerder van de ANWB weten. ,,Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar zien we een toename van 15 procent van het totale aantal dossiers.”

Het steunpunt in Lyon heeft deze maand al zevenhonderd meldingen meer binnen dan vorig jaar. ,,We zien duidelijk dat meer mensen met vakantie gaan, dat de economie aantrekt. Ook viel de ramadan dit jaar vroeg, waardoor mensen eerder naar hun familie afreisden om daar het Suikerfeest te vieren”, aldus de woordvoerder.

De ANWB Alarmcentrale ontving alleen al afgelopen zaterdag 11.000 telefoontjes van gestrande reizigers. Voor de vakantieperiode zijn driehonderd medewerkers extra ingezet. Komend weekend wordt de grootste drukte verwacht, omdat dan ook de bouwvak in het midden van Nederland begint.

21 JULI 2015 Door: ANP/Demet TV