Categories Nieuws Artikelen

Zeer grote wapenvondst Nieuwegein

 

De politie heeft vorige week 36 automatische wapens, zeker zestig pistolen en revolvers, negen handgranaten en een grote hoeveelheid munitie in een opslagruimte in Nieuwegein gevonden. Het Openbaar Ministerie spreekt dinsdag van een ,,ongekend grote wapenvondst”.

In verband hiermee werden acht mannen gearresteerd. Het zijn vermeende criminelen uit Tiel, Wijk bij Duurstede, Utrecht en Nieuwegein. Bij de inval werd ook een tiental kogelwerende vesten in beslag genomen.

Volgens het OM werd de wapenvondst gedaan in een onderzoek naar een groep verdachten van wie justitie vermoedt dat ze bezig waren met de voorbereiding van ,,een of meer zeer ernstige delicten”. Justitie en de nationale recherche richten zich al enige tijd op criminele groepen die met gestolen auto’s en automatische vuurwapens liquidaties plegen. ,,In toenemende mate wordt bij liquidaties gebruikgemaakt van automatische vuurwapens zoals Kalasjnikovs”, licht justitie toe.

 

21 JULI 2015 Door: ANP/Demet TV