OM heeft ‘stevige zaak’ tegen ex-VVD-raadslid

De strafzaak tegen ex-VVD-raadslid Kathalijne de Kruif (44) uit Stichtse Vecht is volgens het Openbaar Ministerie (OM) qua bewijs een ‘stevige zaak’. Dat zei de officier van justitie maandag voor de rechtbank in Utrecht, in reactie op het betoog van advocaat Claudia van Oort.

Die stelt dat er weinig bewijs is voor de verdenking van witwassen en deelname aan een criminele bende tegen de ex-fractievoorzitster. De Kruif zou hasjgeld hebben witgewassen door de koop van een boot, auto’s, een jetski en een caravan. Daarna zou ze een valse koopovereenkomst voor de boot aan de rechtbank hebben voorgelegd.

De Kruif verscheen maandag niet op de eerste zitting. Ze heeft volgens de psycholoog een posttraumatische stress-stoornis en een angststoornis gekregen door haar arrestatie en de daarop volgende media-aandacht.

De Kruif mocht een maand na haar arrestatie naar huis, op voorwaarden dat ze verschijnt als justitie haar oproept. Haar advocaat wil van die voorwaarde af vanwege de psychische klachten.

MAANDAG 24 AUGUSTUS 2015

Door: ANP/Demet TV