Massale vechtpartij tussen Turken en Koerden Rijswijk

Het is zaterdagavond onrustig geweest bij een Koerdische bijeenkomst in het Zuid-Hollandse Rijswijk. Tegenover de evenementenhal (Event Plaza) aan overkant van de straat stonden een paar Turkse demonstranten. Over en weer werden leuzen geroepen. Twee mensen zijn opgepakt: één gooide een fles en een tweede ,,reageerde fel”, aldus de politie.

Het opstootje gebeurde na afloop van een campagnebijeenkomst van de pro-Koerdische beweging HDP, de vierde partij van Turkije. Daarbij waren zeker 2000 mensen aanwezig. Behalve Koerden trok de bijeenkomst ook linkse Turken. Partijleider Selahattin Demirtas was de belangrijkste gast. Turkije, dus ook de Turkse gemeenschap in Nederland, kan op 1 november weer naar de stembus.

De bijeenkomst was onder meer georganiseerd door de Federatie Koerden in Nederland (Fedkom) die volgens veel Turken banden heeft met de terreurorganisatie PKK. 

ZATERDAG 29 AUGUSTUS 2015

Door: ANP/ Demet TV