Kabinet: 100 miljoen naar banen voor zwaksten

De komende vijf jaar krijgen gemeenten in totaal 100 miljoen euro extra waarmee ze werkplekken moeten realiseren voor de allerzwaksten. In totaal moeten er 30.000 ‘beschutte’ werkplekken komen, veelal voor mensen met een beperking.

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken zal dat op Prinsjesdag bekendmaken, zo bevestigen Haagse bronnen maandag berichtgeving hierover van RTL Nieuws.

Mensen met een beperking moeten voortaan volgens het kabinet in beginsel bij een gewone werkgever aan de slag. Sociale werkplaatsen kunnen dan verdwijnen. Maar omdat een kleine groep betrokkenen toch veel extra begeleiding nodig heeft, moeten gemeenten voor hen banen regelen.

Het streven is dat er nog dit jaar 1600 van dit soort speciale banen komen.

MAANDAG 07 SEPTEMBER 2015

Door: ANP/Demet TV