Categories Nieuws Artikelen

Meer Nederlandse bankmiljonairs

Het aantal miljonairs in de Nederlandse bankwereld steeg in 2013 ten opzichte van 2012, terwijl het totaal aantal grootverdieners in de Europese Unie flink afnam. Volgens banktoezichthouder EBA verdienden 32 bankiers in Nederland in 2013 meer dan 1 miljoen euro, tegen 27 een jaar eerder.

In de gehele EU slonk het aantal bankmiljonairs van 3530 tot 3178. Pas na 2013 zijn regels doorgevoerd om de salarissen in de banksector aan banden te leggen. De daling is volgens EBA dan ook vooral het gevolg van wisselkoerseffecten en een, over het algemeen, lagere winstgevendheid bij banken.

Dit jaar werd ingevoerd dat een bonus, in uitzonderlijke gevallen, maximaal twee keer het jaarsalaris mag zijn. Banken probeerden die regel te omzeilen door ’toelagen’ toe te kennen of het basissalaris te verhogen.

MAANDAG 07 SEPTEMBER 2015 

Door: ANP/Demet TV