Minister Kamp naar Israël en Palestijnen

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) is van dinsdag 8 september tot donderdag 10 september in Israël en de Palestijnse gebieden. Hij gaat daar kijken hoe de economische samenwerking met Nederland kan worden versterkt.

Tijdens het werkbezoek van Kamp aan Israël staan beginnende bedrijven (start-ups) centraal. Volgens het ministerie van Economische Zaken heeft Israël al jaren een ijzersterke reputatie op dat gebied en is Nederland hard aan de weg aan het timmeren. Samen met Neelie Kroes, voormalig Europees commissaris, gaat Kamp Nederland promoten op een internationaal festival voor beginnende ondernemers in Tel Aviv.

Ook met de Palestijnen zal Kamp de mogelijkheden voor nauwere economische samenwerking verkennen. Hij ontmoet onder anderen zijn Palestijnse collega spreken en topmanagers van grote bedrijven. Nederland is een van de voornaamste geldschieters van de Palestijnse Autoriteit.

DINSDAG 08 SEPTEMBER 2015