VVD: meer vluchtelingen opvangen in regio

De VVD wil meer vluchtelingen opvangen in de eigen regio, op veilige plekken rond Syrië. VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra maakte dat duidelijk in het debat over het vluchtelingenplan van het kabinet.

Zijlstra staat daarmee tegenover zijn coalitiepartner de PvdA. PvdA-leider Diederik Samsom zei in het debat juist dat er niet meer vluchtelingen moeten worden opgevangen in Libanon. ,,Daar is het al veel te vol. In Libanon is een kwart van de bevolking vluchteling. Laten we ze hervestigen in Europa”, zei Samsom.

Zijlstra ging niet in op Libanon, maar zei wel dat in Jordanië ruimte is om nog zeker 120.000 vluchtelingen op te vangen op een goede en veilige manier. Met onderwijs en zorg in de kampen. ,,In die situatie is er geen noodzaak meer voor mensen om hier naar toe te komen.”

DONDERDAG 10 SEPTEMBER 2015

Door: ANP/Demet TV