Peiling: vertrouwen in kabinet gedaald

Het vertrouwen in het kabinet is dit jaar gedaald, en wel van 32 naar 23 procent. Mensen zeggen nog te weinig in hun portemonnee te merken van economische vooruitgang. Dat blijkt uit een peiling van EenVandaag onder 20.000 mensen, op Prinsjesdag. Ook vinden veel mensen dat de regeringspartijen meer bezig zijn het kabinet overeind te houden dan met het land te regeren.

Dit jaar zakt ook het vertrouwen van de VVD-kiezer in het kabinet tot onder de 50 procent: vier op de tien (43 procent) VVD-kiezers geven aan vertrouwen te hebben in de ministers en staatssecretarissen van Rutte-II.

Ieder jaar peilt EenVandaag het vertrouwen in alle ministers van het kabinet. De premier is dit jaar van alle bewindslieden de grootste daler. Rutte scoort dit jaar minder goed als aanvoerder van de kabinetsploeg: waar hij vorig jaar nog door 41 procent van de kiezers gewaardeerd werd, daalt dit nu naar 28 procent. Stond minister Frans Timmermans vorig jaar nog op plek één, dit jaar wordt de lijst opnieuw aangevoerd door een PvdA-minister: Jeroen Dijsselbloem (50 procent). Op nummer twee staat minister Asscher, met 36 procent.

DINSDAG 15 SEPTEMBER 2015

Door: ANP / Demet TV