Topman BMW valt flauw op podium

Harald Krüger, de topman van autobouwer BMW, is dinsdag aan het begin van zijn persconferentie tijdens de autoshow in Frankfurt flauwgevallen.

De 49-jarige Krüger werd daarna, ondersteund maar lopend, van het podium geleid door twee assistenten. Hij heeft inmiddels een dokter gezien. ,,De gezondheid van de heer Krüger is stabiel en hij herstelt goed”, aldus een woordvoerder. De bestuurder had last van duizelingen, voegde hij toe. Eerder op de ochtend had de bestuursvoorzitter al laten weten dat hij zich niet lekker voelde. Hij keerde onlangs terug van enkele buitenlandse reizen.

De persconferentie werd afgelast, financieel topman Friedrich Eichiner nam een rondetafelgesprek over.

Krüger is pas sinds mei bestuursvoorzitter van BMW, het was dus zijn eerste presentatie bij de belangrijke show in Frankfurt als roerganger van de onderneming. De topman, die sinds 2008 bestuurslid was bij BMW en verantwoordelijk voor productie, volgde destijds Norbert Reithofer op. Die werd president-commissaris.

DINSDAG 15 SEPTEMBER 2015

Door: ANP/Demet TV