Dijsselbloem: koffertje symbool van herstel

Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) presenteert de Miljoenennota in het koffertje waarmee zijn verre voorganger Pieter Lieftinck dat in 1946 deed. ,,Het gaat om een klein symbool van herstel”, aldus Dijsselbloem dinsdag op Prinsjesdag.

Het koffertje van Lieftinck is het originele, destijds voor 3,50 gulden gekocht. Lieftinck heeft daarmee een mooie traditie gecreëerd, vindt Dijsselbloem. Lieftinck legde ook de basis voor de wederopbouw en het economisch herstel na de oorlogsjaren.

Dijsselbloem benadrukt dat de crisis destijds veel zwaarder was dan nu, maar Nederland komt ook uit een economische crisis en ,,ook nu weer hebben we een soort wederopbouw”. De minister zal geen feestbegroting gaan presenteren, zo zegt hij: ,,Het gaat om een heel gerichte inzet van geld om te zorgen dat mensen meer kunnen werken.”

DINSDAG 15 SEPTEMBER 2015

Door: ANP/Demet TV