Verdachten aangehouden voor brand Turkse vereniging

Een Turks buurthuis in Rotterdam is voor de tweede achtereenvolgende nacht doelwit geworden van geweld. In de nacht van maandag op dinsdag werden er ruiten stuk gegooid, de nacht ervoor werd er al brand gesticht.

De politie meldde dat voor de ingegooide ruiten drie mannen zijn aangehouden, twee van 31 jaar uit Den Haag en een van 26 jaar uit Rotterdam. Ook in de nacht van maandag op dinsdag werden bij een buurthuis in Schiedam ramen ingegooid. Mogelijk dat de opgepakte mannen daar ook achter zitten. Het buurthuis in Rotterdam staat aan de Zaagmolenstraat; dat in Schiedam aan de Jacob van Lennepstraat.

Het motief voor het vandalisme is niet bekend. Mogelijk heeft het te maken met spanningen tussen Turken en Koerden. In Rotterdam liepen zondag 5000 Turken mee in een demonstratieve optocht tegen de Koerdische beweging PKK en het toenemende geweld in Turkije.

15-09-2015

Door: ANP/Demet TV