Duizenden agenten gaan ministeries blokkeren

Duizenden politiemensen uit het hele land zullen woensdag vier belangrijke ministeries in Den Haag blokkeren. Tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer betogen ze zo voor meer loon en betere arbeidsvoorwaarden.

De aanwezigheid van de duizenden agenten in Den Haag betekent ook dat elders in het land politiebureaus sluiten voor het publiek. Dat gebeurt tussen 7.00 en 17.00 uur. De politie neemt alleen spoedeisende meldingen in behandeling.

De agenten komen woensdag met zo’n honderd bussen en de trein naar Den Haag. Daar blokkeren ze de ministeries van Veiligheid en Justitie, Binnenlandse Zaken, Financiën en het Binnenhof, waar Algemene Zaken is gevestigd. Het is de bedoeling dat tussen 9.00 uur tot in de middag niemand de ministeries in of uit kan.

DINSDAG 15 SEPTEMBER 2015

Door: ANP/Demet TV