Ziekenhuis zwicht voor druk over islamitische gebedsruimte

Er kwamen de afgelopen tijd zoveel klachten bij het nieuwe Reinier de Graafziekenhuis binnen dat het ziekenhuis wel moest toegeven. Het ziekenhuis heeft een aparte gebedsruimte voor moslims. Christenen, Joden en Hindoestanen moeten het echter doen met een gezamenlijke stiltecentrum. Dat is “discriminatie” vinden bezoeker van het ziekenhuis.

In het ziekenhuis vind je nergens een kruis,” zo zegt een bezoeker van het ziekenhuis in het AD. “Objectief genomen een ernstig geval van discriminatie,” aldus de bezoeker.

Het ziekenhuis heeft de afgelopen tijd zoveel klachten gekregen van bezoekers, dat het nu heeft besloten om het stiltecentrum aan te passen. “We onderzoeken of ook in de inrichting passende religieuze of troostende symbolen aan de inrichting kunnen worden toegevoegd,” meld teen woordvoerder van het ziekenhuis.

Aan de andere kant heeft ook het ziekenhuis gelijk met het plaatsen van een aparte gebedsruimte voor moslims. Want onder moslims is een “grote behoefte” aan een specifieke ruimte voor gebed. “Deze behoefte zien wij bij patiënten met een andere religieuze achtergrond in mindere mate.”  

Woensdag 16 september 2015

Door: Demet TV