Getackelde vluchteling krijgt baan aangeboden als trainer

Zijn foto’s gingen de wereld rond. Een vrouwelijke camerajournalist tackelde de Syrische Osama Abdul Mohsen, die samen met zijn zoontje ten val kwam. Nu krijgt hij hulp uit onverwachte hoek.

De Syrische vluchtelingen, die door een Hongaarse camerajournalist op de Servische-Hongaarse grens werd geschopt, in nu onderweg naar Spanje. Dat zeggen verschillende Spaanse media. Osama Abdul Mohsen heeft in Syrië gewerkt als trainer van voetbalclub Al-Fotuwa. De Spaanse trainersvereniging Cenafe besloot hulp te bieden.

“Toen we Mohsens verhaal lazen in de krant, vonden we dat erg spijtig,” zegt de directeur van Cenafe. Met gelden uit reclame-inkomsten besloot de vereniging een kleine woning voor Mohsen te huren. En zodra hij genoeg Spaans spreekt, wordt hem een baan aangeboden, aldus de directeur van de vereniging. Volgens sommige media kan de man aan de slag als voetbaltrainer.

De vrouw van de Syrische trainer Mohsen verblijft nu samen met andere gezinsleden in een vluchtelingenkamp in Turkije. Ook zijn vrouw en kinderen zijn straks welkom in Spanje.

De beelden van de tackel op Mohsen gingen de hele wereld rond. De Hongaarse camerajournalist Petra L. tackelde hem toen hij met zijn zeven jaar oude zoon in zijn arm probeerde weg te rennen.

De camerajournalist had meer vluchtelingen geschopt. Ook een klein meisje. Ze heeft later haar excuses aangeboden.

16-09-2015

Door: Demet TV