Ex-Statenlid Erbas onzorgvuldig met fractiebudget

Ex Statenlid Bahattid Erbas zou zich weer schuldig hebben gemaakt aan “gesjoemel”. Dat meldt Omroep West. Volgens de omroep zou hij het afgelopen jaar meer dan tweeduizend euro aan zaken hebben uitgegeven die niet van het fractievergoeding betaald mochten worden. Daarnaast moet hij nog eens uitleg geven over een uitgave van bijna 7.000 euro.

Partijen in de Provinciale Staten krijgen jaarlijks een vergoeding van 16.500 euro en bijna 6.000 euro per Statenlid dat bedoeld is ter ondersteuning van hun Statenwerk.

Accountantskantoor PriceWaterhouseCoopers heeft de afgelopen tijd onderzocht waar partijen dat geld aan hebben uitgegeven. Volgens de accountantskantoor zou Erbas een bedrag van 2.323 euro hebben uitgegeven aan zaken die niet betaald hadden mogen worden van de fractievergoeding. Volgens Omroep West zou daar nog eens bijkomen dat Erbas van bijna 7.000 euro aan andere uitgaven te weinig informatie heeft aangeleverd om vast te stellen of het geld correct is besteed.

Bahattin Erbas werd begin 2014 uit de PvdA-fractie gezet na berichten dat hij als ambtenaar van de Gemente Den Haag gefraudeerd zou hebben. Erbas ging als onafhankelijke eenmansfractie het provincieparlement in. Sinds de verkiezingen in maart is het geen Statenlid meer. 

Erbas was donderdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Donderdag 17 september 2015

Door: Demet TV