Categories Nieuws Artikelen

Pechtold ontevreden over Kamervoorzitter

D66-leider Alexander Pechtold wil ,,op een rustiger moment” aan de kaak stellen dat de voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg, donderdag niet heeft ingegrepen toen Geert Wilders van de PVV sprak van een ,,nepparlement”.

Dat zei zijn woordvoerder vrijdag na een bericht op de site van de NOS. ,,Ze moet verklaren waarom ze niet heeft ingegrepen.” De parlementariërs zijn rechtmatig gekozen, dan kan iemand niet zeggen dat het parlement niet legitiem is, zo is de gedachte van Pechtold.

Wilders zei donderdag tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen dat alleen de PVV zegt wat miljoenen Nederlanders denken, namelijk dat er niet meer asielzoekers bij moeten komen en dat de grenzen dicht moeten. ,,Het verschil tussen dit nepparlement en de mensen thuis is levensgroot.”

Rutte

Premier Mark Rutte vond de opmerkingen over een nepparlement ,,bizar”, zei hij na afloop.

Van Miltenburg heeft al vaker kritiek gehad op haar functioneren als Kamervoorzitter.

VRIJDAG 18 SEPTEMBER 2015 

Door: ANP / Demet TV