Categories Nieuws Artikelen

In Nederland hoogste stijging asielaanvragen

Nergens in Europa stijgt het aantal asielaanvragen zo snel als in Nederland. In april, mei en juni vroegen 6270 mensen hier asiel aan. In de eerste drie maanden ging het nog om 2425 aanvragen. Dat is een toename van 159 procent.

Volgens de Europese statistische dienst komt alleen Letland in de buurt. Daar steeg het aantal verzoeken met 123 procent.

In de 28 EU-landen bij elkaar vroegen in april, mei en juni 213.195 mensen asiel aan. Dat is 15 procent meer dan in het vorige kwartaal en 85 procent meer dan in dezelfde maanden in 2014. Duitsland kreeg verreweg de meeste asielaanvragen (bijna 81.000), gevolgd door Hongarije, Oostenrijk, Italië en Zweden.

De meeste asielzoekers komen uit Syrië, Afghanistan, Albanië, Irak en Kosovo.

VRIJDAG 18 SEPTEMBER 2015

Door: ANP / Demet TV