Warmste 22 maart ooit

Nooit eerder was het sinds de start van de metingen zo warm op 22 maart als dit jaar. Met een temperatuur van 19,1 graden om 15.00 uur in De Bilt is het record van 19 graden uit 1936 nipt verbroken. Mogelijk stijgt de temperatuur nog een paar tienden, meldt weeronline.nl.

Ook vrijdag is er kans dat het dagrecord wordt verbroken. Het moet 20,4 graden worden om het record uit 1945 te verbreken. Het fraaie lenteweer houdt volgens de meteorologen van weeronline.nl nog zeker tot na het weekeinde aan.

Maart 2012 is nog steeds op weg veel warmterecords te verbreken. Tot nu toe is de gemiddelde etmaaltemperatuur 7,5 graden. Zoals het er nu uitziet, komt de gemiddelde temperatuur aan het einde van de maand uit op 8,8 graden, waarmee het oude temperatuurrecord van maart uit 1991 geëvenaard wordt.

De maand maart is naast uitzonderlijk warm erg droog. Gemiddeld viel in het land zo’n 18 millimeter, tegenover 60 millimeter normaal. Hier lijkt nauwelijks een druppel bij te komen. Ook in februari viel al veel minder neerslag dan normaal.

22 maart 2012, 16:08
© novum