Extra hulp voor werkzoekende jongeren

Werkloze jongeren krijgen meer hulp bij het zoeken naar werk. Gemeenten, uitkeringsinstantie UWV en bedrijven als McDonald’s, Rabobank, Kruidvat, Hilton en de HEMA bundelen de krachten om de komende twee jaar 23.000 jongeren aan het werk te krijgen.

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft daar 14 miljoen euro voor, maakte hij maandag bekend.

Jongeren kregen tot nu toe alleen via de computer hulp bij het solliciteren. Maar uit onderzoek van de Inspectie SZW blijkt dat veel jonge werkzoekenden zichzelf niet goed weten te presenteren in een sollicitatiegesprek en niet weten wat de werkgevers belangrijk vinden. In de nieuwe aanpak worden de jongeren rechtstreeks in contact gebracht met werkgevers.

MAANDAG 21 SEPTEMBER 2015

Door: ANP / Demet TV