Amsterdam vangt ruim 650 vluchtelingen op

In Amsterdam hebben tot maandag meer dan 650 vluchtelingen onderdak gekregen. Ze verblijven in sportcentrum Caland in Osdorp, de Wethouder Verheijhal in Oost en in een voormalig kantoor van de gemeente aan de Flierbosdreef in Zuidoost.

Volgens een woordvoerster van de gemeente zitten beide sporthallen vol. Het is de bedoeling dat deze zo snel mogelijk weer vrijkomen zodat ze weer kunnen worden gebruikt om te sporten. Alle vluchtelingen die nu aankomen, krijgen onderdak op de locatie aan de Flierbosdreef. Hier is plek voor zo’n zevenhonderd personen.

Op dit moment zijn er voldoende spullen en kleding voor de vluchtelingen, zei de zegsvrouw. ,,We doen weer een oproep als het Rode Kruis hierom vraagt.”

De noodopvang is bedoeld voor ongeveer een week. Daarna moeten de mensen doorreizen naar een asielzoekerscentrum.

MAANDAG 21 SEPTEMBER 2015

Door: ANP / Demet TV