Leraren het meest ziek, ambtenaren het langst

Mensen die in het onderwijs en in de zorg werken, zijn het meest ziek. Boeren, vissers en mensen in de horeca melden zich het minst vaak ziek. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het ziekteverzuim in april, mei en juni bedroeg 3,7 procent voor heel Nederland. Dat betekent dat gemiddeld 37 van de duizend werknemers zich in het tweede kwartaal ziek hadden gemeld. Voor leraren was dat 4,9 procent. Maar de leraren zijn ook snel weer op de been. Hun verzuim duurt gemiddeld 6,6 dagen per jaar. Ambtenaren en hun bestuurders zijn gemiddeld 8,5 dag afwezig, de langste ziekteperiode. Ook mensen die in de industrie werken, zijn ruim acht dagen ziek.

Ongeveer een kwart van de ziekmeldingen heeft met het werk te marken. Dat speelt vooral in het vervoer en in de bouw.

VRIJDAG 25 SEPTEMBER 2015

Door: ANP / Demet TV