Categories Nieuws Artikelen

Koenders ontzet over gebeurtenissen Mekka

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken heeft met ontzetting kennisgenomen van de ,,tragische gebeurtenis die tijdens de jaarlijkse bedevaart bij Mekka aan honderden mensen het leven heeft gekost en waarbij vele mensen gewond raakten”. Dat liet hij donderdagavond weten. Tijdens de jaarlijkse bedevaart -hadj- bij Mekka in Saudi-Arabië werden ruim zevenhonderd pelgrims doodgedrukt in de mensenmassa.

,,Het Offerfeest van vandaag is normaal gesproken een feestelijke aangelegenheid, maar heeft nu voor velen een zwarte rand gekregen. Mijn medeleven gaat uit naar de gehele islamitische geloofsgemeenschap die getroffen is door deze bedroevende gebeurtenis. Mijn gedachten gaan uit naar de familie en geliefden van de slachtoffers. Ik bied hen mijn condoleances aan.”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt de situatie nauwlettend in de gaten te houden en in contact te zijn met reisorganisaties. ,,We staan klaar om consulaire bijstand te verlenen.”

Donderdag 24 september

Door: ANP / Demet TV