PVV verliest, PvdA wint in peiling

Het vertrek van Hero Brinkman uit de PVV is Geert Wilders op een verlies van twee zetels komen te staan. In de Politieke Barometer van Synovate houdt de PVV 21 zetels over. De PvdA, met Diederik Samsom als kersverse partijleider, stijgt drie zetels ten opzichte van twee weken geleden en komt op 26 zetels uit.

De VVD wint een zetel en is met 34 zetels nog steeds veruit de grootste partij. De SP blijft op 26 zetels staan, het CDA behoudt veertien zetels.

Opvallend is de terugval van D66. De partij van Alexander Pechtold had twee weken geleden nog veertien virtuele zetels, in de donderdag gepresenteerde peiling zijn er daar nog elf van over. GroenLinks stijgt van zes naar zeven, de ChristenUnie houdt er vijf, de SGP twee, de Partij voor de Dieren drie en 50Plus zou met een zetel in de Tweede Kamer komen als er nu verkiezingen zouden worden gehouden.

Op dit moment is niet bekend of Brinkman mee gaat doen aan nieuwe verkiezingen. Het aantal Nederlanders dat nu al aangeeft op hem te zullen stemmen, is vooralsnog te klein voor een zetel in de Kamer.

22 maart 2012, 16:16
© novum