‘Veel meer kindbruiden naar Nederland’

Het aantal kindbruiden dat Nederland binnenkomt, is verdriedubbeld in vergelijking met vorig jaar. Dat schat Ineke van Winden van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM). Ze benadrukt dat het gaat om onbevestigde cijfers, omdat het aantal nog niet goed geregistreerd wordt, maar volgens Van Winden is dit cijfer ,,niet irreëel”.

Het zou gaan om ongeveer drie kindbruiden per week, allemaal uit het Midden-Oosten. Dat zegt Van Winden naar aanleiding van berichtgeving van RTV Noord.

,,De problematiek van kindbruiden is groot. Het zijn meisjes die vaak al getraumatiseerd zijn in de burgeroorlog in hun land van herkomst. Ze hebben een tijd in vluchtelingenkampen geleefd in de regio en worden dan weggerukt van hun familie om te trouwen met een oudere man. Dat kan niet anders dan extra traumatiserend zijn”, zegt Van Winden.

Door: ANP / Demet TV

28-09-2015