Categories Nieuws Artikelen

Het woord Jihad, wordt te willekeurig gebruik

De Turks-Nederlandse journalist Burhalettin Carlak die het afgelopen weekeinde deel heeft genomen aan de “Nacht van de Journalistiek” zegt dat het woord Jihad door veel Nederlandse journalisten vaak ten onrechte wordt gebruikt. Volgens Carlak  heb je verschillende vormen van Jihad en dat blijft uiterst onderbelicht in de Nederlandse media. Dat laat Carlak op zijn Facebookpagina weten.

“Het woord Jihad, wordt te willekeurig gebruikt. Een mantelzorger die geïnspireerd is uit de Koran is in mijn ogen ook met Jihad bezig. De groep die benaderd wordt, is niet representatief. Het is tijd dat nieuwe jonge gezichten benaderd worden. De problemen in de Islamitische wereld moet je niet alleen vanuit theologische oogpunt analyseren maar ook vanuit sociologische,” aldus Carlak.

De Nacht van de Journalistiek wordt jaarlijks door de Nederlandse Vereniging voor Journalisten georganiseerd.

28-09-2015