Inzamelactie voor 3000 vluchtelingen Nijmegen

Op acht plekken in Nijmegen kan vanaf woensdag kleding worden afgeleverd voor de opvang van asielzoekers die naar natuurgebied Heumensoord komen. Op die opvanglocatie is plaats voor 3000 asielzoekers. Na sortering gaan de spullen naar de Welkom Winkel, waar de bewoners een kledingpakket kunnen afhalen.

Het Rode Kruis zegt dat er grote behoefte is aan schone en gewassen winterkleding, goede schoenen en toiletspullen zoals zeep, shampoo en tandpasta. De acht inzamelpunten zijn open op woensdag en vrijdag. Het Rode Kruis weet nog niet wanneer de eerste vluchtelingen naar Heumensoord komen. Op het terrein zijn de werkzaamheden nog niet klaar.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zegt dat er vluchtelingen uit Syrië, Eritrea, Afghanistan en Irak naar Nijmegen komen.

Door: ANP/Demet TV

28-09-2015