‘Google presenteert nieuwe telefoons’

In navolging van techreus Apple zal Google dinsdag naar verwachting nieuwe smartphones presenteren. De internetgigant heeft de nieuwe Nexus-modellen in samenwerking met LG en Huawei geproduceerd. Ook toont het zijn nieuwste Chromecast en komt het volgens ingewijden met een nieuw streamingpakket.

Het is voor het eerst dat Google nieuwe producten aan de wereld toont sinds de bekendmaking dat het opgaat in een nieuw te vormen conglomeraat van bedrijven genaamd Alphabet. In de nieuwe opzet komen nieuwe initiatieven binnen het concern los te staan van Google.

Volgens kenners is met name de nieuwe streamingdienst, een familiepakket dat door zes apparaten tegelijkertijd gebruikt kan worden, een welkome aanvulling op de bestaande Googlediensten. Bij streaming wordt bijvoorbeeld muziek rechtstreeks via het internet afgespeeld en hoeven liedjes niet gedownload te worden.

Branchegenoot Apple, dat bekendstaat om zijn presentaties die voor de toegewijde fans een hoogmis zijn, heeft al een soortgelijke streamingdienst.

29-09-2015

Door: ANP / Demet V