Voorlopig geen vervolg dagblad De Pers

Lezers van De Pers moeten het minstens een paar weken zonder de gratis krant stellen, zelfs al wordt deze digitaal nieuw leven ingeblazen. Hoofdredacteur Jan Jaap Heij zegt dat het onhaalbaar is om te organiseren dat er per 1 april een versie van de krant is die uitsluitend online verkrijgbaar is.

 

“De kans op een vervolg is nog steeds groter dan dat er geen komt”, verzekert Heij. Veel concreter kan de hoofdredacteur, die bereid is zijn ontslagvergoeding te gebruiken voor een digitale voortzetting van de krant, het niet maken. “Tot eind april zeggen we niets meer.”

Hij wil nog wel vertellen dat ‘hier en daar’ wel interesse is van partijen. “Maar we zijn zeker niet in het stadium dat je iets concreets kunt zeggen.” Heij vertelt ook dat voor De Pers de kous per 31 maart niet in zijn geheel af is. “We gaan een paar levenstekenen geven.”

Eerder deze maand werd bekend dat na vijf jaar een einde zou komen aan de ‘gratis kwaliteitskrant’. De exploitatie van het dagblad bleek in een medialandschap met alsmaar dalende advertentie-inkomsten onmogelijk.

Vorige week werd bekend dat de redactie en de lezers een digitaal vervolg ambiëren. Een nieuw begin als papieren krant zit er volgens Heij niet in. Een digitale publicatie zou bovendien een andere naam krijgen.

23 maart 2012, 10:10 
©novum