Categories Nieuws Artikelen

Scholen Utrecht doen Zwarte Piet in de ban

Het sinterklaasfeest op de openbare basisscholen in Utrecht wordt vanaf dit jaar gevierd zonder Zwarte Piet. Dat is besloten door het bestuur Stichting openbaar Primair Onderwijs Utrecht (SPO) en de schooldirecteuren. ,,Alleen op deze manier is het mogelijk recht te doen aan de uitgangspunten van openbaar onderwijs”, staat woensdag in een verklaring. ,,Belangrijk uitgangspunt van het openbaar primair onderwijs in Utrecht is dat iedereen gelijkwaardig is.”

Utrecht telt 33 openbare basisscholen. De komende periode gaan die scholen bepalen hoe het feest er nu precies uit zal zien.

Eerder spraken de de schoolbesturen in Den Haag met elkaar af voortaan te gaan voor een neutrale Piet, eentje zonder discriminerende kenmerken. Ook op openbare scholen in Rotterdam is de klassieke Zwarte Piet niet meer welkom.

30-09-2015

Door: ANP/Demet TV