Categories Nieuws Artikelen

Charlie Hebdo in nieuw geheim onderkomen

De redactie van het Franse satirische magazine Charlie Hebdo heeft zijn intrek genomen in een nieuw pand. Volgens het Franse medium 20 minutes blijft het nieuwe adres van de redactie om veiligheidsredenen geheim.

Het dagblad Libération had de redactieleden een tijdelijk onderkomen geboden na de aanslag op 7 januari van dit jaar. Op die dag kwamen twaalf mensen om het leven, onder wie acht journalisten van Charlie Hebdo, toen islamitische extremisten het vuur openden in het gebouw waar de redactie toen huisde.

Sinds de aanslag lijdt de redactie van het blad onder interne spanningen. Er is onenigheid over wie de redactie aanstuurt en over de vraag hoe het blad geld van donaties moet besteden.

30-09-2015

Door: ANP/Demet TV