Amsterdammer opgepakt voor liquidaties

Een dertigjarige Amsterdammer is opgepakt voor betrokkenheid bij twee liquidaties en twee pogingen daartoe. De verdachte is volgens het Openbaar Ministerie mogelijk behulpzaam geweest bij de criminele afrekening in juni 2013 in een woonwijk in Nieuwegein van een 34-jarige man. Ook wordt hij in verband gebracht met de moord op Rinus Moerer (68) in het Brabantse Steenbergen in april vorig jaar.

De dertigjarige Amsterdammer wordt er niet van verdacht dat hij de schutter was.

De politie liet eerder weten een verband te vermoeden tussen de moord op Moerer en de dood van de onschuldige 44-jarige ggz-directeur Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs. Zweekhorst werd doodgeschoten maar was slachtoffer van een persoonsverwisseling.

Er zijn volgens het OM geen aanwijzingen dat de Amsterdammer bij de moord op Zweekhorst betrokken is.

02-10-2015

Door: ANP/ Demet TV