Categories Nieuws Artikelen

Nederland moet het opnemen tegen Turkije

De Nederlandse volleybalsters moeten het zondag in de halve finale opnemen tegen Turkije. Die ploeg heeft weinig geheimen voor de Nederlandse Bondscoach Giovanni Guidetti, die sinds 2008 in Turkije werkte als coach bij Varifbank. Sterker nog, zijn vrouw Bahar Toksoy staat daar in het veld, al speelt ze niet mee bij de Turkse nationale ploeg. ,,Het is niet makkelijk voor mij om tegen Turkije te spelen. Ik heb die hele ploeg op twee na allemaal ten minste een paar jaar gecoacht. Bovendien, mijn assistent-coach daar is nu hun coach, enzovoorts. We hebben alles samen gewonnen.’’

Nederland zou een tactisch voordeel kunnen halen uit de ervaring van Guidetti in Turkije, maar dat ziet hij anders. ,,Ik ken iedereen daar door en door, maar zij mij ook. Er zijn geen voordelen, voor niemand. Bovendien zullen zij de sterkste tegenstander zijn die we tot nu toe gaan treffen. Ik kan bij hun geen zwakten ontdekken. Maar we willen een medaille.’’

02-10-2015

Door: ANP/Demet TV