Categories Nieuws Artikelen

Nederland mag weer aanschuiven bij G20

Voor het eerst sinds 2011 mag weer een Nederlandse minister aanschuiven bij een bijeenkomst van de G20, de groep van de twintig grootste economieën in de wereld. Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) is volgende week in Istanbul welkom bij de jaarlijkse vergadering van ministers van Handel van de G20.

Ploumen is uitgenodigd door G20-voorzitter Turkije. Er wordt onder meer gesproken over de tegenvallende economische groei in de wereld en het beter betrekken van het midden- en kleinbedrijf bij de wereldhandel. Ploumen zal aandringen op snelle afronding van de Doha-onderhandelingen voor verdere liberalisering van de handel, meldde haar ministerie donderdag.

Nederland is geen lid van de G20 en was voor het laatst in juni 2010 op het niveau van regeringsleiders voor de G20 uitgenodigd. Dat was in het Canadese Toronto.

02-10-2015