Turkije verliest van Nederland

De Nederlandse volleybalsters spelen zondag de finale van het Europees kampioenschap in eigen huis. De vrouwen van bondscoach Giovanni Guidetti versloegen zaterdag in Rotterdam Ahoy de halve finale Turkije met 3-0 (25-22 25-18 28-26).

De volleybalsters vonden in Turkije verreweg de lastigste tegenstander tot nu toe in het toernooi, maar haalden zelf ook een bijzonder hoog niveau. Het resulteerde in een hoogstaand duel, waarin het hele Nederlandse team moest uitblinken en dat ook deed.

De eerste set maakte al direct duidelijk dat elke kleine fout fataal was. Genadeloos werden missers afgestraft en te makkelijke ballen over en weer werden feilloos verwerkt tot punten. Zelfs beide coaches scoorden punten met goedgekozen videochallenges.

Fouten

De Nederlandse volleybalsters maakten het verschil door uiterst geconcentreerd en geduldig te blijven spelen, terwijl Turkije net iets meer fouten begon te maken. Zo kon Nederland in de tweede set bijvoorbeeld al vroeg een ruime voorsprong pakken en die langzaam maar zeker uitbouwen. De Turkse vrouwen beslisten de set zelf met een foute set-up.

In de finale is Servië of Rusland de tegenstander. Die landen spelen later op zaterdag in Ahoy om de andere finaleplaats.

03-10-2015

Door: ANP/Demet TV