Jihadverdachte Oussama C. op vrije voeten

Opnieuw komt een belangrijke verdachte in het Haagse jihadproces op vrije voeten. De rechtbank in Den Haag heeft maandag bepaald dat Oussama C. dinsdag uit voorarrest wordt vrijgelaten.

De jonge C. (19) uit Den Haag heeft ruim een jaar vastgezeten. Hij wordt verdacht van ronselen voor de gewapende terroristische strijd, opruiing tot terroristische daden en deelname aan een criminele (terroristische) organisatie.

C. behoorde samen met medeverdachten Azzedine C. (33), alias Abou Moussa, en Rudolph H. tot de bekende gezichten onder de moslimjongeren in Den Haag die met straatprotesten de aandacht trokken. Van de drie zit vanaf dinsdag alleen Azzedine C. nog vast. Twee weken geleden werd de bekeerling Rudolph H. (25) uit voorarrest vrijgelaten.

In het Haagse jihadproces staan tien mensen terecht. De uitspraak staat gepland in december.

 05-10-2015

Door: ANP/Demet TV