Categories Nieuws Artikelen

Geld voor onderwijs vluchtelingen in Turkije

Nederland stelt 2 miljoen euro beschikbaar voor het VN-kinderfonds UNICEF voor onderwijs aan Syrische kinderen die als vluchteling in Turkije zijn beland. Minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) is erg bezorgd over het gebrek aan onderwijs aan veel van deze kinderen.

Er zijn bijna 600.000 Syrische kinderen in Turkije. Slechts een derde daarvan kan naar een school in een vluchtelingenkamp of in een dorp of stadje. ,,Deze kinderen zitten misschien nog jaren in Turkije en moeten naar school, anders groeit er een verloren generatie op. Ik heb veel waardering voor de inspanningen van Turkije om voldoende scholen en lesmateriaal te regelen. Daar helpen we hen graag bij”, aldus Ploumen.

De minister bezocht maandag een school in Ankara waar eerst Turkse kinderen les krijgen en daarna Syrische kinderen. ,,De mensen proberen hier voor een werkbare situatie te zorgen. Maar de tekorten zijn groot en nog te weinig kinderen krijgen de kans een goede opleiding te volgen.”

06-10-2015

Door: ANP/Demet TV