Bodyguards Erdogan en Belgische diensten op de vuist

Tijdens het staatsbezoek van de Turkse president Erdogan aan Belgie zijn twee vechtpartijen ontstaan tussen de bodyguards van Erdogan en de Belgische veiligheidsdiensten. Daar maken verschillende media melding van. (hier, hier en hier)

Volgens de Belgische RTBF zouden bronnen binnen de Belgische veiligheidsdiensten dat bevestigd hebben. Het eerste incident zou zondagavond plaats hebben gevonden. Toen zou het tot een ‘gespierde woordenwisseling’ tussen de Turkse veiligheidsdiensten en de veiligheidsmensen van de Brusselse politie zijn gekomen.

Het tweede incident zou maandag hebben plaatsgevonden toen de agenten van de dienst protectie van de Staatsveiligheid de gebouwen wilden inspecteren. De Turkse diensten echter wilden die inspecties zelf doen. Het zou daarbij tot een gevecht zijn gekomen en een Turkse bodyguard zou zelfs een elleboogstoot aan een lid van het Belgische team hebben gegeven.

De Belgische website standaard.be vertoont DEZE FOTO bij het artikel. Of de vechtpartij op de foto daadwerkelijk een vechtpartij tussen de Turkse en Belgische veiligheidsdiensten is konden wij niet verifiëren.

06-10-2015

© Demet TV