Jongeren opgepakt voor DDoS-aanvallen

De politie heeft dinsdag vijf jongeren opgepakt in verband met grote DDoS-aanvallen op internetproviders Ziggo en KPN afgelopen zomer. Dat maakte de politie woensdag bekend. Door de aanval op Ziggo kwamen 1,8 miljoen klanten zonder internet en e-mail te zitten. In Youtube-filmpjes werd Ziggo destijds ook bedreigd met nieuwe aanslagen.

Vier jongens zijn 14 tot 17 jaar oud, de vijfde is 21 jaar. Ze komen uit Berkelland, Lochem, Den Helder, Schoorl en Vinkeveen. Ze zijn dinsdag verhoord en mochten daarna weer naar huis. De politie heeft onder meer computers, mobiele telefoons, usb-sticks en externe harde schijven in beslag genomen.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn DDoS-aanvallen ernstige strafbare feiten waar daders jarenlange celstraffen voor kunnen krijgen.

07-10-2015

Door: ANP/Demet TV