Koenders: afschuwelijke aanslag

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft met afschuw gereageerd op de aanslag in Ankara waarbij zaterdag ten minste 86 mensen om het leven kwamen. ,,Het is een afschuwelijke terroristische aanslag op een vreedzaam protest van mensen die zich juist uitspreken tegen het oplaaiende geweld.”

De minister heeft in contact met zijn Turkse ambtgenoot zijn medeleven uitgesproken en de noodzaak van eenheid benadrukt. Volgens Koenders is het zorgelijk dat de stabiliteit zo vlak voor de verkiezingen op deze manier op de proef wordt gesteld. ,,Juist in deze periode dient de rust bewaard te worden. Het is van het grootste belang dat alle spelers in Turkije zich verenigen in hun strijd tegen terreur en de eenheid bewaren”, aldus Koenders.

10-10-2015

Door: ANP/Demet TV